Alla inlägg den 5 juli 2008

Av Lena - 5 juli 2008 18:15

Varmt har det varit idag. Oerhört varmt. Men det är väl så en semester skall starta. Eller?

Hundarna och jag har hållit oss hemma idag. Vi orkade inte göra någonting. Åka bil har inte varit att tänka på. Så vi har varit i trädgården mest. Och tränat litegrann har vi faktiskt gjort!

Meja är så duktig med metallapporten! Vi har tränat att hämta den idag igen. Vi började häromdagen och det gick ganska fort. Först ville Meja inte ta den alls. Men så såg hon Bonita några gånger hämta och lämna den hos mej och plötsligt gick det riktigt bra!

Idag fortsatte vi med samma övning. Meja kom ihåg vad som skulle göras men tyckte det var lite svårt att komma ända fram. Så jag fick sitta still och låta henne vara så kom hon efter en stund. Vi blandade denna lite svåra övning med att hålla och byta mot godis. Alla hundarna tyckte det var jättekul.

Sedan fick alla tre ligga och en hund i taget jobba lite grann. Jag fick gå tillbaka med Meja några gånger men hon var riktigt duktig och låt långa stunder. Lite fjärr och positioner fick både Sexy och Bonita träna på. Lite krypträning för Bonita och sedan var det Mejas tur. Vi gjorde lite följaövningar med en liten godbit som belöning. Hon fick även träna på inkallning men efter två gånger blev det svårt att sitta still. Så det blev sitt kvar-övningar istället.

Sedan var det dags för det snart obligatoriska rådjuret!

Det stod och tittade på oss inte mer än 20 meter bort. Bonita tyckte det var för närgånget och sprang emot det en bit. Då vände det och gick iväg bakom husvagnen. Det lustiga är att ingen av hundarna jagar rådjuren här hemma. Sexy är inte pålitlig i andra fall men här hemma är det inte så alls. Jag satt på trappen och hundarna låg nedanför och lyssnade när rådjuret gick bakom husvagnen. Det knakade och brakade en hel del. Jag gick och hämtade kameran och smög iväg bakom husvagnen för att kanske ta ett kort men de är osynliga i terrängen så det blev inget med det.

Ett litet foto på det vi gjort mest idag blev det dock. Dricka vatten!

Ovido - Quiz & Flashcards