Alla inlägg den 4 mars 2008

Av Lena - 4 mars 2008 19:08

Carina och Teqila, Ki, Fozzie och Zolo och jag, Sexy, Bonita och Meja. Värsta hundkenneln gick till skogen för att träna valparna på att hålla sej till oss. Dessutom skulle vi göra en uppletandeövning. Min plan var att Sexy skulle få göra ett par skick med hjälp av Ki. Sexy är inte så jätteduktig på uppletande och efter helgens övningar tänkte jag träna lite extra med henne under denna veckan. Men det blev väl så där lyckat.


Promenaden på joggarslingan var jobbig, allt annat är ljug. Skall man ha tre hundar så är det hårt jobb som gäller. Meja har ju bott här en hel vecka nu så hon tänkte börja leva efter egna regler och strunta i mej. Så verkade det till att börja med. Jag fick hämta henne i hampan ett par gånger. Hon protesterade ljudligt men sedan var hon riktigt duktig. Valparna håller sig inom 5-6 meter från oss nästan utan undantag. Där är de vuxna hundarna underbara att ha med. Carina har en fantastiskt fin inkallning på Tequila och jag tror hon är ganska stolt över den. Hon kommer som ett spjut oavsett vad hon gör när Carina ropar. Meja börjar komma över den förlorade "maktkampen" och kommer duktigt hon med.


När vi kom upp för den långa backen till våran lövruta fick valparna vara med och valla. Sexy och Bonita och Ki's hundar fick ligga och titta på. Vi lade ut 6 föremål och jag skickade Sexy. Hon gick ut fint letade och vände upp längst ut där hon hittade ett fölremål. Men på invägen fick hon ett annat i näsan och bytte. Detta andra föremålet släppte hon sedan och kom in tom. Grattis! Vilken misslyckad övning. Men Sexy var strålande glad och jag bestämde att göra om övningen under lite lugnare former. Och i dagsljus nästa gång.

Bonita (löpkossan) fick gå som nästa hund. Tre skick och tre föremål. Hon är fantastisk som vanligt. Ursnyggt och effektivt!!!

Så skickade Ki Zolo. Han hade det inte lätt stackarn men han fick ett föremål innan koncentrationen "sprack". Fozzie lyckades lite bättre men bägge hanarna var givetvis väldigt påverkade av Bonitas löp. Hon fick in alla föremålen till slut och bägge hundarna skall ha en stjärna i kanten.


Under tiden vi tränade uppletande satt våra valpar och lekte lite lugnt alldeles intill oss utan att störa eller störas av de hundar som arbetade. Och vid något tillfälle promenerade det folk med hund förbi utan reaktion från våra valpar. Himla roligt att se hur bra de sköter sig och det är ju faktiskt därför vi är där!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards